Djævlehue med sømandsbobler (Bobbletexture hat) 

Bobbletexture hat

Jeg er stadig forholdsvis grøn ud i at strikke efter opskrift, så jeg kan bedst overskue de lidt mindre projekter. Er begyndt at drømme om at strikke en trøje med mønster til Carl eller måske ligefrem én til mig selv. Men indtil jeg bliver modig (og tålmodig) nok, så holder jeg mig til de lidt mindre projekter. Herunder hører denne skønne djævlehue med sømandsbobler, som jeg har strikket til Tilde. Jeg er helt vild med sømandsbobler og de er slet ikke så svære at lave, som mange tror. Det er dog en god ide at lave en strikkeprøve og øve sig lidt, indtil man lige finder teknikken. Der findes mange glimrende videoer på youtube. 

Opskrift på bobbletexture hat

Jeg har strikket huen efter denne opskrift på Bobble Texture Hat. Opskriften er på engelsk, og jeg var egentlig lidt skeptisk inden, jeg gik i gang, men det gik over al forventning. Jeg støttede mig til denne glimrende strikkeordbog, som Lisbeth fra handmadebylisbeth.dk har lavet.

Garnvalg og pindstørrelse

Opskriften angiver ikke størrelse, så jeg var lidt spændt på, hvordan den ville komme til at passe. Jeg har strikket den i det blødeste merino uld fra Hjertegarn (extrafine merino wool 150, farve 6995) på pind nr. tre. Resultatet er jeg blevet rigtig godt tilfreds med.

bobbletexture hat

Lillesøster viser djævlehuen frem (her iført “Eriks vest”, som du kan læse mere om her)

Snørerne har jeg lavet ved at slå 90 masker op og strikke 5 pinde (dette gøres to gange). Hvem der dog bare havde en strikkemølle fra Prym – perfekt til at lave snørrer. Huen er blevet ret stor, så jeg vil sige, at mønsteret passer til str. 6 mdr og opefter. Og så kan den sikkert passes længe. Den lukker rigtig godt af om ørerne og ned i nakken, så jeg synes den er helt genial, og det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg har en bobbletexture hat på pindene. Næste gang prøver jeg måske at få opskriften skrevet ned på dansk, så den bliver lidt nemmere at gå til.

Følg bloggen på FACEBOOKINSTAGRAM eller BLOGLOVIN’

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke om "Djævlehue med sømandsbobler (Bobbletexture hat) "

  1. Lisbeth

    Hvor er det en fin hue du har lavet. Og sikke en fin baby du har puttet i den
    Og tak for linket til min blog. Det gør mig så glad at se at der er nogen som kan bruge ordbogen. Og det er dejligt at kunne hjælpe folk med ind i en ny verden af engelske opskrifter. De udvider ens horisionter

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>