Chokolademuffins – et must-have i Bettys fryser

chokolademuffinsEgentligt kan man ikke kalde disse muffins for chokolademuffins – der er nemlig slet ikke chokolade i, men kakao. Det er min mors gamle opskrift på brunkage, som hun altid bagte som en skærekage da jeg var barn. Jeg har dog altid bagt dem som muffins, da jeg synes, det er uundværligt at have lidt muffins i fryseren, som man lige kan tage op, hvis der kommer gæster. Eller hvis man lige trænger… og det gør jeg tit!

Den opmærksomme læser vil måske bemærke, at det er denne opskrift, jeg også bruger til cupcakes. Jeg synes nemlig, at disse chokolademuffins bliver dejligt luftige, hvilket ifølge mig egner sig bedst til cupcakes i modsætningen til en tung “ægte” chokoladekage, som nemt bliver for voldsom, når der også skal et godt lag frosting på.

Men disse chokolademuffins kan altså også sagtens bruges bare som de er fx. med lidt glasur og pyntet med frysetørrede jordbær som i dette tilfælde.

chokolademuffins

Opskrift på chokolademuffins (ca 16 stk)

Ingredienser

1 1/2 kop sukker (en gammeldags kaffekop)
125 g bagemargarine eller smør
3 æg
2 kopper mel
1/2 kop kakao
1 tsk natron
1/2 kop kærnemælk el. andet surmælksprodukt (jeg bruger bare det jeg nu lige har i køleskabet).

Fremgangsmåde

1. Pisk bagemargarine og sukker til det er lyst.
2. Tilsæt 1 æg af gangen og pisk på høj hastighed til det bliver luftigt.
3. Tilsæt mel, kakao og natron og tilsidst surmælksprodukt.
4. Kom dejen i muffinsforme med en spiseske. En stor spiseske pr. form giver ca 14-16 muffins. Jeg foretrækker at bage dem i muffinsforme sat i en silikoneform, da det sikrer at de ikke flyder ud.
5. Bag chokolademuffins i ca 15 min ved 190 grader (varmluft).

chokolademuffins

Jeg har som sagt næsten altid en (halv tom) pose chokolademuffins i fryseren. De er lynhurtige at tø op i mikrobølgeovnen (eller på køkkenbordet, hvis du kan vente en halv time), og så kan de pyntes efter behov. Med frosting hvis der kommer gæster, og den skal have lidt ekstra, eller bare med glasur og pynt til eftermiddagskaffen.

chokolademuffins

chokolademuffins

Den perfekte pause kombi: kaffe, kage og strik!

God fornøjelse!

Følg bloggen på FACEBOOKINSTAGRAM eller BLOGLOVIN’

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>