Cupcakes med hindbærfrosting (Kagetapas vol.2)

Cupcakes med rose swirlsCupcakes er efterhånden allemandseje, og der findes vel ligeså mange opskrifter, som måder at dekorere dem på. Det skal dog ikke afholde mig fra at dele (én) af mine yndlingsopskrifter.

Cupcakes er på mange måder en genial lille kage. Den er super nem at bage, og så kan den dekoreres lige, som man har lyst. Derfor var det også uundgåeligt, at weekendens kagetapas skulle indeholde cupcakes pyntet med lyserøde roser (se videoguide nederst i indlægget). 

Opskrift på cupcakes (ca 18-20 stk)

Ingredienser

125 g bagemargarine
1 1/2 kop sukker (passer med en gammeldags kaffekop)
3 æg
1/2 kop kakao
2 kopper mel
1 tsk natron
1/2 kop kærnemælk el. andet surmælksprodukt (jeg bruger gerne skyr eller creme fraice, som jeg oftere har i køleskabet end kærnemælk).

Fremgangsmåde

Pisk margarine og sukker til det er lyst. Tilsæt så 1 æg af gangen og pisk godt til det bliver luftigt. Tilsæt de tørre ingredienser og tilsidst kærnemælk/surmælksprodukt.

Kom dejen i muffinsforme med en spiseske. En lille spiseske pr. form giver ca 18-20 muffins, hvilket giver en fin lille cupcake, som ikke flyder ud. Jeg foretrækker at bage dem i muffinsforme sat i en silikoneform. Bager man dem direkte i papirsforme risikerer man nemt, at de bliver skæve i formen, og så gå lidt af glansen.

Bag cupcakesene i ca 15 min ved 190 grader (varmluft).

cupcakes

Opskrift på frosting

150 g smør (stuetempereret)
200 g neutral smøreost (køleskabskold)
150 g flormelis
1 spsk hindbærstøv fra Mill&Mortar
Lidt rosa pastafarve

Fremgangsmåde

Pisk smøret blødt ved høj hastighed i et par minutter til det er lyst og luftigt. Tilsæt kold smøreost og pisk det godt sammen. Herefter tilsættes flormelis lidt af gangen og tilsidst hindbærstøv og pastafarve. Begge dele kan du skrue op og ned for alt efter hvor meget de skal smage af hindbær og hvor stærke de skal være i farven. Resultatet er en lækker og velsmagende frosting, som er nem at arbjede med og som holder faconen flot. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl – jeg bruger 1M fra Wilton til at lave roser.

Sådan laver du rose swirls

Tag frostingen ud af køleskabet 20-30 min før, du skal i gang med at pynte dine cupcakes, så massen ikke er for stiv. Man laver rosen formen ved at starte i midten og give et lille og stabilt tryk, mens man bevæger tylen langsomt rundt. Jeg har lavet en lille video til demonstration, som jeg håber hjælper.

Hvis du lige vil øve dig, inden du dekorerer dine cupcakes, kan du uden problemer lave roserne på en tallerken og så komme frostingen tilbage i sprøjteposen, når du er tilfreds med resultatet. Så skal den dog lige have lidt tid på køl igen, da den ellers bliver for blød.

God fornøjelse!

Følg bloggen på FACEBOOKINSTAGRAM eller BLOGLOVIN’

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>