Durumboller med solsikke- og græskarkerner

durumbollerEr der noget så godt som en hjemmebagt kage eller boller? Ikke hvis du spørger mig.

En af mine yndlingsopskrifter på boller er disse durumboller med kerner. De er smagfulde og bløde, og så egner de sig rigtig fint til børn. Bollerne holder sig desuden godt, så de kan sagtens gemmes et par dage, hvis de ikke lige bliver spist med det samme.

Opskrift på durumboller (14 stk)

Ingredienser

25 g gær
5 dl lunken vand
6 dl hvedemel
6 dl durummel
3 dl blandede kerner og frø
1 dl yougurt naturel (eller andet surmælksprodukt)
1 æg
1 tsk salt

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i vandet og tilsæt først kerner og durummel og rør det sammen. Tilsæt så de øvrige ingredienser og ælt dejen i ca 5 min (jeg bruger røremaskine). Dejen skal være meget klistret.

2. Lad dejen hæve til dobbeltstørrelseunder et viskestykke – ca 2 timer ved stuetemperatur.

3. Sæt bollerne på en bageplade ved hjælp af 2 våde skeer og drys med sesamfrø eller anden pynt. Læg igen viskestykket over og lad bollerne efterhæve en halv til en hel time.

durumboller - klar til efterhævning

4. Forvarm ovnen til 220 grader (varmluft)

5. Bag boller i ca 12-15 min til de er gyldne og lyder hule, når du banker dem på bunden.

durumboller - klar til servering

Durumollerne må gerne “gro” lidt sammen, det er kun med til at gøre dem gode.

Durumboller som langtidshævede boller

Disse durumboller er gode på alle tider af dagen – som morgenmad, til formiddags- eller eftermiddagskaffe eller som aftensmad. Skal man bruge bollerne først på dagen er de dog lidt svære at nå, da de helst skal hæve 2-3 timer sammenlagt. Hvis jeg skal bruge dem til morgen/formiddag, laver jeg i stedet for dejen om aftenen og bruger kun det halve gær og sætter dejen i køleskabet natten over. Tag dejen ud af køleskabet om morgenen og lad den stå min. 1/2 time inden bollerne sættes på bagepladen. Derefter er det samme procedure som fra punkt 3 ovenfor.

Durumboller

Fredag har Mr. Handy tidligt fri og kan nå hjem til eftermiddagskaffe sammen med os andre. Jeg elsker derfor at skyde weekenden i gang med nybagte boller og eftermiddagshygge, mens vi lægger planer for weekenden.

Durumboller

Lækre og luftige durumboller med masser af kerner.

God fornøjelse!

Følg bloggen på FACEBOOKINSTAGRAM eller BLOGLOVIN’

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke om "Durumboller med solsikke- og græskarkerner"

Skriv et svar til Joan Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>