Festlig og farverig brudebuket

Uformel brudebuket med blomster fra have og grøftekantI weekenden havde jeg atter æren af at binde brudebuket. Denne gang til en god veninde, som ikke anede, at det var mig, der skulle binde den. Det var brudgommen og jeg, der aftalte det hele, og sjovt nok havde vi præcis den samme ide til buketten. En uformel buket bundet af sommerblomster fra have og grøftekant. Se, det var en anderledes og sjov opgave. 

I løbet af ugen testede jeg de forskellige blomster, som jeg havde i tankerne, for at se, hvordan de klarede sig uden vand. Og det var godt, jeg gjorde det. Mange af de ting jeg havde planlagt faldt sammen inden for en time uden vand. Det gælder fx. lodden løvefod, slangeurt og natviol. Det svigtende sommervejr gjorde det også lidt ekstra udfordrende, da meget slet ikke var sprunget ud endnu, fx. silkepæoner og roser. Jeg måtte derfor tænke i alternative baner.

Fredag aften begyndte jeg indsamlingen. Først en runde i min egen have, efterfulgt af min mors have og tilsidst grøftekanter på vejen hjem. Det blev til et kæmpe udvalg på ikke mindre end 19 slags. Det hele blev sat i vand og klar til næste morgen, hvor jeg bandt brudebuketten, brudepigebuketten og fire knaphulsblomster inden vi drog afsted til bryllup.

IMG_9299.JPG

Ready – set – go! Fra venstre: Vild gulerod, margurit, fløjlsgræs, purløg, kløver, storkenæb, gul ukendt, frøstande fra perlehyacint, trekantsblomst, hvid rose, fire forskellige akeleje, græs, alunrod, tidsler, floks.

Jeg synes resultatet blev så yndigt og uformelt, hvilket passede helt perfekt til dagens brud – en skøn og ligetil pige – og til selve brylluppet som blev holdt i et kæmpe orangeri pyntet med flagranker, lys i syltetøjsglas og slidte klapstole. Smukt, romantisk, hyggeligt og uprætentiøst.

IMG_9302.JPG Brudebuket med blomster fra have og grøftekant Brudebuket med blomster fra have og grøftekant

Knaphulsblomsterne blev bundet af pink roser, frøstande fra vild gulerod og tidsler.

Knaphulsblomster med rose, tidsler og vild gulerod

IMG_9305.JPG På billederne her er de ikke helt færdige, da de fik lov at stå i vand helt indtil det sidste.

Følg bloggen på BLOGLOVIN’ eller INSTAGRAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tanker om "Festlig og farverig brudebuket"

    1. Betty

      Tusind tak Anne :) Ja det var en stor ære og en helt speciel oplevelse at sidde i kirken og vente på, at hun kom ind med buketten.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>