Grønkålssalat med æbler, feta og tørrede tranebær

GrønkålssalatMin køkkenhave har endnu ikke meget at byde på pga. den kolde forsommer. Stor var glæden derfor da jeg igår for første gang kunne høste både grønkål og spinat. De blev begge omsat i en lækker grønkålssalat med hvad jeg lige kunne finde i skuffer og skabe. 

Opskrift på grønkålssalat

Ingredienser (2 pers)

8 blade grønkål
10 blade spinat
1 æble
80 g puck ost (blød feta)
1 lille håndfuld tørrede tranebær

Dressing
Olie
Blommesirup
Hvid balsamico
Olivenolie
Salt og peber

Hak grønkålen fint og skær spinaten over 2-3 gange, så den har en mundret størrelse. Skær æble og feta i tern og bland det hele sammen i en skål sammen med dressingen. Drys til sidst med tørrede tranebær.

Grønkålssalat

Her er grønkålssalaten serveret med soya/farin marineret svinemørbrad, grillet aubergine og nyopgravede kartofler m. miracel whip-dip.

Mange forbinder måske grønkålsalat med efterårsretter, men her først på sæsonen, hvor bladene stadig er meget fine, kan den sagtens gøre det ud for andre salattyper. Denne version af en grønkålssalat er lækker til sommerens grillmenuer og kan nemt varieres alt efter, hvad man lige har liggende. Grønkål og spinat kan eksempelvis nemt erstattes med rucula og hovedsalat. Eller tørrede abrikoser fremfor tranebær. Det vil helt sikkert også smage godt med ristede pinjekerne eller græskarkerner for at tilføje lidt knas.

Bon appetit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>