Grovboller med gods i!

IMG_4321

Opskriften på disse skønne grovboller har fulgt mig i mange år efterhånden, og de er altid et hit. Særligt til morgenmad, hvor de virkelig lægger en god bund. Men de er også velegende som eftermiddagsboller eller måske nem aftensmad. 

Ingredienser – ca 12 boller

5 dl vand
1 pk gær
3 dl hvedeklid
3 dl fuldkornsrugmel
3 dl gramhamsmel
3 dl hvedemel
3 dl bla. kerne efter smag
1 æg
Lidt salt + sukker

Fremgangsmåde: Opløs gæren i vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen med en stor ske og lad den hæve under viskestykke i min 30 min. Dejen skal være meget klæbrig. Form 12 boller med en ske og lad dem hæve endnu ca 15 min på bagepladen.

Bagning: Bollerne bages dernæst 16-18 min ved 200 g.

Holdbarhed: De er bedst det første døgns tid, og bliver derefter lidt tørre, så jeg smider dem altid direkte i fryseren. Hvis altså der er nogen tilbage… 😉

Servering: Bollerne er særdeles gode med ost og marmelade, fx blomme ingefær marmelade, som på billedet øverst.

Bon appetit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>