Hybenkompot med chili

hybenkompotDa vi sidste weekend havde gæster stod menuen på en favorit her i huset – nemlig tapasanretning. Anretningen bestod af forskellige oste, pølser, oliven, kompotter, nødder og masser af lækkert brød og kiks. Én af kompotterne var denne hybenkompot med chili, som smagte helt forrygende og passede perfekt til de fede oste.

Opskrift på hybenkompot med chili (1 glas)

Ingredienser

150 g rensede hyben
5 g chili (afhænger af chilistyrken og hvor stærkt man kan lide det. Jeg brugte en middelstærk)
50 g sukker
1/5 polynesisk vanilie

Fremgangsmåde

  1. Vask hyben og fjern stilk og kerner. Skær dem i kvarte.
  2. Snit chilien i fine små stykker.
  3. Skrab vanililekornene ud og mas dem med sukker, så de fordeles godt.
  4. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre 5-10 min til hybene er bløde.
  5. Kom den færdige kompot på glas og luk straks. (Skal du lave en større portion eller gemme det, vil jeg anbefale, at du kommer det på atamonskyllede glas).

hybenkompot

Hybenkompot passer rigtig godt sammen med fede oste som fx vesterhavsost, rødkit og brie. Chilien er med til at give kompotten lidt spark, hvilket jeg synes passer rigtig godt til den fede smag.

antipasto

Hele tapasanretningen på mit nye 1 meter lange apasbræt, som Hr. Handy har lavet til mig. Elsker det!

Egentligt er det snyd at kalde det for en tapasanretning, for min udgave er ikke særlig spansk inspireret, men hvad kalder man det så lige. Ost og rødvin dækker det heller ikke, da der er meget mere end bare ost. Måske antipasto er mere passende, omend vi her i huset serverer det som hovedmåltid og ikke bare som forret. Der er nemlig ikke noget bedre end at sidde og snakke over et bræt med lækkerier og god rødvin. En rigtig lækker efterårsmenu til gæster.

God fornøjelse!

Følg bloggen på FACEBOOKINSTAGRAM eller BLOGLOVIN’

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om "Hybenkompot med chili"

    1. admin

      Tak for det Charlotte Ja det er desværre ved at være på det sidste med hyben. Jeg har også fået lavet for lidt. Tror jeg skal til vedterhavet at kigge, der plejer de at være lidt senere modne. God jagt

      Svar
  1. Kamilla

    Åh hvor er din hybenchili kompot lækker, Stine. Lavede den sammen med min kusine i mandags. Mums. Glæder mig til at servere den til tapas…. Har forsøgt at fryse en mini portion, så jeg har lidt til senere
    Nu gælder det dine syltede rødløg som skal prøves. Tak for dig.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>