Hyldeblomstsaft – en ægte sommerklassiker

hyldeblomster og citroner til hyldeblomstsaftI mange år har jeg lavet hyldeblomstsaft sammen med min mormor. Den søde og friske drik minder mig derfor om vores hyggelige ture i hegn og krat på jagt efter de kønne og velduftende blomsterskærme. Elsker når smage på den måde fremkalder rare minder. Sæsonen for hyldeblomster gør det da også meget oplagt at tage familien under armen og tage på en fælles udflugt med tæpper og madkurv. 

hyldeblomster

Min lille hjælper er desværre stadig for lille til faktisk at kunne nå op og plukke hyldeblomsterne, men han er heldigvis begejstret for at lege i krattet.

Sørg for at plukke blomsterne langt fra trafikerede veje, så du undgår forurenede blomster. Det er ikke nødvendigt at skylle blomsterne først – synes faktisk det er en skam, da rigtig meget af smagen forsvinder. Lad i stedet blomsterne stå i en spand eller ligge bredt ud i et fad et par timer efter plukningen og bank dem let. På den måde forsvinder de fleste små insekter af sig selv og resten kan fjernes ved siningen.

Opskrift på hyldeblomst saft

Ingredienser

50-60 blomsterskærme
2 store øko citroner (eller 3 små)
40 g citronsyre
1 kg sukker
1,5 l vand

Fremgangsmåde

Blomsterskærme og citronskiver kommes i en stor skål eller gryde og overhældes med sukker og citronsyre. Kog vandet og hæld det over og rør godt til sukkeret er opløst. Stil det koldt 3-4 dage og rør gerne i det undervejs. Fjern blomsterne og lad dem dryppe af i en si. Kom saften på skoldede flasker og opbevar dem i køleskabet. Kan også med fordel fryses, evt. i isterningsposer, så det er nemt at tage lidt op ad gangen.

hyldeblomstsaft

Alle ingredienser kommes i en gryde og røres godt rundt til sukkeret er opløst. Stilles koldt 3-5 dage.

Hyldeblomstsaft kan anvendes til meget

Hyldeblomstsaft kan anvendes til meget mere end bare saftevand. Prøv foreksempel at bruge hyldeblomstsaften i en forfriskende sommerdrink med dansk vand og vodka. Saften kan også bruges i marinader og dressinger – både i salater og dressinger. Hyldeblomstsaft er også en hovedingrediens i denne lækre opskrift på en sommerdessert med hyldeblomstmarinerede jordbær.

God fornøjelse!

Følg bloggen på BLOGLOVIN’ eller INSTAGRAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke om "Hyldeblomstsaft – en ægte sommerklassiker"

  1. Pingback: Sommerdessert med jordbær og hyldeblomst - ByBytty

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>