Jordbærmarmelade med hyldeblomster – en ny sommeralliance?

jordbærmarmelade med hyldeblomsterHylden pynter alle vegne i øjeblikket – i krat og i hegn og sågar lige udenfor min martrikel. Hvor heldig har man lov at være. Fra mit køkken kan jeg se fem store, smukke træer med skønne hvide skærme. Jeg kan derfor ikke lade være med at tænke, at de må kunne bruges til noget mere end bare klassisk hyldeblomstsaft. Så jeg ligesom kan få fuld valuta for deres generøse blomstring.

Jeg har gået med tanken om at mikse hyldeblomster med jordbær lige siden de begyndte at blomstre, og tidligere på ugen fik jeg endelig afprøvet kombinationen. Det blev prompte godkendt af dagens (uvidende) testpanel og tilføjet på listen over sæsonfavoritter. 

Jordbærmarmelade med hyldeblomsterOpskrift på jordbærmarmelade med hyldeblomster

Ingredienser

1500 g jordbær
700 g sukker
20 hyldeblomstskærme
1 spsk rød melatin

Fremgangsmåde

Pluk hyldeblomsterne og bred dem ud på et fad udenfor i et par timer – så fordufter de fleste insekter af sig selv,  og ellers kan du blidt banke dem mod noget. Skyl jordbærene, fjern stilke og skær dem i mindre stykker. Bland jordbær, sukker og hyldeblomster (gem et par skærme) og lad det står en times tid på køkkenbordet. Lad stilkene blive på hyldeblomsterne – så er de nemmere at fiske op igen.

Jordbærmarmelade med hyldeblomster

Varm langsomt op indtil sukkeret er smeltet, og kog derefter marmeladen i 5-7 min. Sluk for varmen, fisk hyldeblomster op i en skål og sæt den i køleskabet. Når blomsterne er afkølet presses de i håndfladen, så alt saft og kraft kommer med i marmeladen. Imens de afkøler, kan du passende skolde glas og skylle dem med atamon. Pil nænsomt blomsterne af de gemte blomsterskærme og kom dem i marmeladen – på den måde bliver de synlige i marmeladen.

hyldeblomster

Pil nænsomt de små blomster af og kom dem i marmeladen som noget af det sidste. På den måde fremgår de tydeligt i marmeladen.

Når du har presset hyldeblomsterne bringes marmeladen atter i kog. Tag gryden af varmen og rør langsomt melatin blandet med 2 spsk sukker i.  Herefter koges marmeladen færdig i 2 min (lav evt geletest), skummes af og hældes på glas, som straks lukkes.

Godkendt af eksperter

Jeg tog et glas af den nylavede jordbærmarmelade med ud til min mormor og morfar, og de var heldigvis vilde med det. Lige noget der kan gøre en ung kogekone glad – de har nemlig dyrket have og syltet i årtier, så de ved hvad de snakker om.

Bon appetit! 

Følg bloggen på BLOGLOVIN’ eller INSTAGRAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>