Kærlighed til en strikkeopskrift: Eriks vest

Eriks vest - her strikket i bommix fra hjertegarnJeg har i mange år holdt mig til at strikke ret, vrang og lige ud. Ikke noget kompliceret – bare tørklæder og sjaler. Havde slet ikke modet til at kaste mig ud i en strikkeopskrift. Men med småfolk i huset og en forkærlighed for strik, så måtte jeg altså i gang. Jeg kastede mig ud i at strikke en babyvest efter opskrift af Krittewitt. Modellen hedder Eriks vest og siden den første røg af pindene lige før jul, har jeg været småforelsket i den opskrift. Den er nem at gå til, (næsten) uden montering og kan bruges både til drenge og piger.

Bunken af babyveste vidner om min kærlighed til den opskrift – fem er det i alt blevet til efterhånden. I forskellige farver, størrelser og kvaliteter.

Garnvalg til Eriks vest

Opskriften er som sagt udviklet af den dygtige Krittewitt (virkelig værd at følge på hendes blog eller instagram). Opskriften sælges hos G(uld)-pigerne, som har skabt sig en niche med smukt håndfarvet garn. Og det er netop garn fra G-uld, som foreslåes i opskriften. Jeg har endnu ikke prøvet at strikke Eriks vest i det foreslåede garn, da jeg foretrækker at købe garn med fingerne, men hvis/når jeg en dag kommer forbi G-uld garn, så skal det helt sikkert prøves.

Jeg har i stedet prøvet mig lidt frem med andre garntyper, og det har fungeret rigtig godt. Jeg vil derfor gerne dele mine erfaringer med andre med hang til at strikke Eriks vest.

 

Eriks Vest - tre varianter i forskellig garn

Her ses Eriks vest strikket i tre forskellige garnkvaliteter. Den grå i Lana Grossa – Big Wool Melange, den gule i Lett-Lopi (kan ikke anbefales – det var bare en test af opskriften), og den pink er strikket i Vital fra Hjertegarn.

Favoritten

Mit favoritgarn til Eriks vest er fra LanaGrossa og hedder Cool Wool Big – melange (den grå vest på billedet ovenfor). Det er en rigtig lækker kvalitet – blød og meget elastisk. Farveudvalget er dog lidt begrænset, men så er man jo sikret et klassisk valg. Fordelen ved klassiske farver er dog, at de er nemmere at bruge til både drenge og piger, og det er jo smart, når man har én af hver. Jeg har strikket både en stor og lille størrelse i den grå farve, så børnene har ens veste – det er ret kært, hvis du sprøger den strikkeglade mor.

x (begge grå)

Stort farveudvalg

Den allerførste udgave jeg strikkede af Eriks vest var mens lillesøster stadig lå i maven og den blev derfor strikket i den mindste størrelse (den pink på billedet ovenfor). Garnet hedder Vital – Superwash fra Hjertegarn, og det var også et super fint garn at bruge. Garnet passer til pind 3,5 – 4, og det giver et fint og ensartet resultat, dog knap så blødt som LanaGrossaen. Men her er der til gengæld en del flere farver at vælge i mellem, så det er et godt alternativ, hvis der skal lidt flere farver i garderoben.

Sommerudgave

Til sommerbrug strikkede jeg en udgave i en bomuld og bambus blanding, så den blev knap så varm (den koralfarvede vest på billedet i toppen). Garnet hedder Bommix og er fra Hjertegarn. Garnet var lidt svære at strikke med, da det ikke er spundet ret stramt. I første omgang synes jeg også resultatet blev ret slasket, men efter en vask eller to, så blev vesten rigtig fin og har været en sikker favorit i sommermånederne.

Farverigt alternativ

Endnu et alternativ er, at strikke vesten i 2 tråde Tusindfryds Engleuld, som findes i et HAV af skønne skønne farver. Jeg har endnu ikke prøvet at strikke med dette garn, men jeg har hørt flere har haft god succes med det, så det skal helt sikkert afprøves på et tidspunkt.

Jeg håber du har fundet inpiration til hvilket garn, du kan vælge til Eriks vest. God fornøjelse med strikkeriet – som nævnt – en skøn opskrift!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke om "Kærlighed til en strikkeopskrift: Eriks vest"

  1. Pingback: Bobbletexture hat - djævlehue med sømandsbobler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>