Kandiserede rosenblade – smuk kagepynt

kandiserede rosenbladeMine roser står så smukt i år og har slet ikke været angrebet af sygdom eller lus. Dermed har de heller ikke været sprøjtet, og så kan de jo spises. Jeg har i dag for første gang eksperimenteret med at lave kandiserede rosenblade, som først og fremmest skal bruges til en kagetapas, jeg snart skal lave. Men hvis de bliver fine, skal jeg helt sikkert også lave en portion, som skal gemmes til julens konfekt. Hvis de da overlever så længe. 

Opskrift på kandiserede rosenblade

Ingredienser

Rosenblade fra 2-3 roser alt efter størrelse
1 bæger æggehvide
1 dl sukker

Fremgangsmåde

Pluk forsigtigt bladene af roserne og bred dem ud på bordet. Jeg grovsorterede så kun de fineste blade blev brugt. Samtidig ser du efter, om der skulle være lidt smådyr, som så fjernes. Hvis du er grundig med at kigge efter insekter, så synes jeg ikke, der er nogen grund til at vaske dem, da de bare bliver sjaskede.

Rosenblade klar til at blive penslet med sukkermasse.

Jeg har valgt blade fra tre forskellige roser, som danner et smukt farvespil.

Kom æggehvide i én skål og sukker i én anden. Kom alle rosenbladene i skålen med æggehvide og bland godt rundt. Tag derefter ét blad af gangen og dyp i sukkeret, så den ene side dækkes helt af sukker.

kandiserede-rosenblade.JPG kandiserede-rosenblade.JPG Kandiserede rosenblade Kandiserede rosenblade

Læg rosenbladene på et stykke bagepapir med sukkeret opad.

kandiserede rosenblade

Tør dem i ovnen ved 50 grader i ca 1 1/2 time. Opbevares på glas.

God fornøjelse!

Følg bloggen på BLOGLOVIN’ eller INSTAGRAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>