Lagkageeksperimenter

IMG_7708.JPGPå grund af den forestående barnedåb er Betty gået i øvelokalet for at afprøve diverse opskrifter til kagebordet. Festen skal nemlig holdes herhjemme, og jeg laver størstedelen af maden selv. I dag stod eksperimentet på dåbslagkage.

Jeg har gået med en ide i hovedet et par uger, og nu skulle det afprøves, om den fungerer i virkeligheden. Lagkagen tager udgangspunkt i en gammel opskrift på en simpel, men meget lækker kakaolagkage, som min mor tit har lavet. Den består ganske simpelt bare af lyse bunde lagt sammen med flødeskum rørt med sukker og kakao og tilsidst pyntet med smuttede, ristede mandler. Enkelt og lækkert!

Jeg har længe haft lyst til at prøve kræfter med at pynte kakaolagkage med rose swirls ala Copenhagencakes og eftersom, det er en pigedåb, så var det oplagt at arbejde med en lyserød skum i stedet for den kakaobrune. I dette forsøg har jeg derfor valgt at lægge bundende sammen med den originale kakaoskum og så lave en lyserød skum til pyntningen.

Jeg blev ovenud tilfreds med resultatet som ses nedenfor.

Snittet blev rigtig fint og smagen helt perfekt. Den bitre kakao passer rigtig godt sammen med den søde hindbær. En rigtig smuk lagkage – især når den bliver serveret på det fine kaffestel, som jeg har arvet efter min farmor.

IMG_7709.JPG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>