Rabarbercrumble med kammerjunker

Opskrift på rabarbercrumble med kammerjunkerSammen med fire andre bagetosser er jeg blevet udvalgt til at eksperimentere med Karen Volfs produkter. Jeg har fået tilsendt en kæmpe kasse med lækkerier med blandt andet lagkagebunde, makroner, alverdens kiks, færdigkager osv. Og nu er det så bare fantasien, der sætter grænser for hvad, det kan forvandles til af lækre sager.

I dag har jeg kastet mig over kammerjunkerne, som jeg har brugt som alternativ til havregryn i en klassisk rabarbercrumble. Og resultatet blev godt. Rigtig godt faktisk! Den søde kiks fungerer nemlig glimrende sammen med de sur-søde rabarber. Og en god klat flødecreme på toppen gør lige det sidste. 

Netop nu er rabarberne ved at være klar til 2. omgang høst og mon ikke der ligger en en rest kammerjunker i mange køkkenskuffer på denne side af sommeren. Med andre ord – et super match! Har du ikke helt kammerjunker nok, så kan du bare supplere med havregryn, som de fleste crumble opskrifter indeholder.

Opskrift på rabarbercrumble med kammerjunker

Ingredienser

Rabarberfyld
500 g rabarber
150 g rørsukker
1 vaniliestang

Crumble
80 g rørsukker
100 g smør
120 g kammerjunker

Flødecreme
2 dl fløde
1 spsk sukker
2 dl creme fraiche (jeg brugte 5%)
1 tsk vanilie

Vask rabarberne og skær dem i ca 1 cm tykke skiver. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud og mas dem med 1 spsk rørsukker, så vaniliekornene fordeles godt. Bland det sammen med resten af sukkeret og vend rabarberne i det, hvorefter det kommes i et ildfast fad eller en tærteform.

Kom rørsukker, smør og knuste kammerjunker i en skål og ælt det sammen til et samlet masse med hænderne. Fordel massen over rabarberne og bag kagen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 25 min.

Opskrift på rabarbercrumble med kammerjunker

Skær rabarberne i 1 cm store stykker.

Opskrift på rabarbercrumble med kammerjunker

Skrab vaniliekornene ud og mas dem med sukker.

Opskrift på rabarbercrumble med kammerjunker

Bland sukker, vanilie og rabarber i en skål.

Opskrift på rabarbercrumble med kammerjunker

Fordel “låget” over rabarberne i et ildfastfad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pisk fløden sammen med 1 spsk sukker til det er stivt. Tilsæt så creme fraiche og vend det forsigtigt i fløden. Server rabarbercrumblen lun til eftermiddagskaffen eller som en lækker dessert.

Opskrift på rabarbercrumble med kammerjunker

Den færdige rabarbercrumble med sprød og knasende låg af kammerjunker.

Bon appetit!

Følg bloggen på BLOGLOVIN’ eller INSTAGRAM.

Produkterne er sponsoreret af Karen Volf, men opskriften og ordene er mine egne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>