Rabarbermuffins med hvid chokolade og mandler

Rabarbermuffins med hvid chokolade og mandler

Jeg kunne ikke lade være.
Jeg har høstet det første lille bundt rabarber, selvom der stadig ikke er særligt mange. Der er bare ikke noget bedre end endelig at kunne høste fra haven igen. Og ikke mindst bruge det i køkkenet.

Årets første rabarber blev i dag omsat til lækre rabarmuffins med hvid chokolade. Lidt et eksperiment, som jeg har gået og ventet på at gennemføre. Og det blev en succes! Lækre og luftige – syrlige af rabarber og søde af chokoladen. Det perfekte match.

Opskrift på rabarbermuffins

Ingredienser

200 g rabarber
30 g flormelis
200 g smør
200 g sukker
3 æg
200 g mel
1 dl creme fraice (eller andet surmælksprodukt)
2 tsk bagepulver
1/2 vaniljestang
100 g hvid chokolade

En håndfuld mandler
Lidt rørsukker

Fremgangsmåde

Bland rabarberne med flormelis i en skål og lad det stå. I en anden skål piskes smør med sukker og æg til det er luftigt. Tilsæt mel, creme fraiche, bagepulver og korn fra en halv vaniljestang. Tilsæt til sidst rabarberne og den hakkede chokolade.

Dejen fyldes i muffinsforme – ca 20 stk. Pynt med hakkede mandler og rørsukker. Bages 20-25 min ved 190 G i varmluftsovn.

Serveringsforslag

Disse rabarbermuffins er lækre at servere sammen med en klat creme fraiche eller flødeskum. Eller min favorit – en kombination af de to – flødeskum rørt op med creme fraiche og lidt vanilie sukker.

De gør sig nu også ret godt alene, hvis man lige trænger til lidt til kaffen, og da de er gode at fryse er det oplagt at lave en stor portion rabarbermuffins og have lidt på lager.

Opskriften på disse rabarbermuffins var som sagt lidt af et eksperiment, da jeg havde noget hvid chokolade, der trængte til at blive omsat. Men resultatet blev rigtig godt og det er bestemt ikke sidste gang, at de skal bages.

God fornøjelse!

Følg bloggen på FACEBOOKINSTAGRAM eller BLOGLOVIN’

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>