Sheepcakes – festlige cupcakes til børnefødselsdag

IMG_0209Sidste uge bød på en særlig fødselsdag. Min lille fyr blev to år. To år! Så lille og alligevel så stor… Sidste år var han frygtelig syg på sin fødselsdag, og forstod tilmed ingenting af gaver, flag og sang. Noget af en skuffelse for en mor, som elsker at holde fødselsdag – både min egen og andres. Jeg er nemlig af den holdning, at det skal mærkes, når man har fødselsdag. Ikke nødvendigvis i form at kæmpe gaver, men med samvær, forkælelse, overraskelser og kage. Masser af kage! I år var Carl heldigvis helt med på, at der skulle ske noget særligt. Og det gjorde der da også – ikke mindre end tre gange bød vi gæster indenfor til fødselsdagsfejring. Phew, det gav alligevel lidt sved på panden, men det skal jo gøres ordenligt. Og man er vel på barsel.

Jeg ville gerne lave en sjov og børnevenlig kage til fødselaren og hans gæster. Noget han kunne relatere til og allerhelst sige. Valget faldt derfor på de såkaldte sheepcakes fordi 1. Carl kan sige “fååår”. 2. Han er vild med får, og vi besøger tit de nærliggende marker med får og lam, 3. Kombinationen af chokolademuffins og frosting appelere vist til de fleste – store som små.

Opskrift på sheepcakes (ca 18 styk)

Min opskrift på chokolademuffins (som udgør bunden i disse sheepcakes) stammer fra min mor, som altid bagte den som skærekage. Jeg er dog stor fan af muffins, da det er så rart at have i fryseren, hvis man lige får gæster. Eller bare bliver lækkersulten. En tirsdag formiddag…

Ingredienser til muffins

125 g bagemargarine
1 1/2 kop sukker
3 æg
1/2 kop kakao
2 kopper mel
1 tsk natron
1/2 kop kærnemælk el. andet surmælksprodukt (jeg bruger gerne skyr eller creme fraice, som jeg oftere har i køleren end kærnemælk.

Pisk margarine og sukker til det er lyst. Tilsæt så 1 æg af gangen og pisk godt til det bliver luftigt. Tilsæt de tørre ingredienser og tilsæt tilsidst kærnemælk.

Kom dejen i muffinsforme med en spiseske. En lille spiseske pr. form giver ca 20 muffins, hvilket passede perfekt til denne version, men de kan jo laves i hvilken som helst størrelse alt efter formålet.

Bag i ca 15 min ved 190 grader (varmluft).

(Som mange af mine “arvede” opskrift fra mor og mormor benyttes en “kop” som måleenhed. Jeg bruger en gammel “bedstemor” kop i tyndt porcelæn – det passer med forholdene.)

Ingredienser til frosting

150 g smør (stuetempereret)
200 g neutral smøreost (køleskabskold)
150 g flormelis

Pisk smøret blødt ved høj hastighed i et par minutter til det er lyst og luftigt. Tilsæt kold smøreost og pist det godt sammen. Herefter tilsættes flormelis lidt af gangen. Og voila – lækker frosting som smager godt og holder faconen. Kom frostingen i en sprøjtepose med en rund alm. tyl (jeg bruger 2A fra Wilton) og sæt den på køl._

Ingredienser til fårehovederne

Ca 50 g marcipan
Sort pastafarve
Hvid glasur

IMG_8992 (1)Bland pastafarve i marcipanen lidt ad gangen, til det har den ønskede farve. Pas på – det farver meget! Form dernæst hoveder og påsæt ører. Jeg fandt billeder til inspiration på pinterest. Øjnene lavede jeg vha en tandstik – først en lille klat hvid glasur og så prikket med en tandstik dyppet i sort pastafarve. Synes det var ret sjovt at lege med øjnene, og hvor de kigger hen.

Fårene blev serveret for alle gæsterne og derfor lavet af tre omgange. Jeg lavede hoveder til alle får af en omgang, for at spare tid, da det helt sikkert er den del af processen, der tager længst tid. De er ikke lige kønne alle sammen, men det er vel en del af charmen 😉

Udsmykning af sheepcakes

De afkølede cupcakes stilles op på et fad eller skærebræt evt. pyntet med græs. Ulden formes ved at sætte små “prikker” med frostingen, så det dækker hele cupcaken. Placér til sidst hovederne på hver enkelt får og voila: de kæreste små sheepcakes.

Sheepcakes - chokolademuffins med hvid frosting. Og græs i munden ;)

Udsmykningen udviklede sig lidt hen ad vejen. Jeg er særligt vild med den sidste version af får, hvor nogle af dem havde fået græs i munden ;)

Tjek evt. pinterest for flere forslag til, hvordan du kan lave sjove sheepcakes.

God fornøjelse!

Følg bloggen på FACEBOOKINSTAGRAM eller BLOGLOVIN’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>