Små hindbærtærter (Kagetapas vol. 3)

Små hindbærtærter - trin for trinMin mor spurgte mig fornylig, om jeg ville lave lidt kage/dessert til hendes fødelsdag. Og jeg sagde selvfølgelig ja. Promte! Hun havde tænkt på cupcakes, så det fik hun selvfølgelig, men jeg fik også lov til at freestyle lidt over temaet “kagetapas”. Desserten kom derfor til at bestå af tre dele: cupcakes med hindbærfrosting, “rosenkys” og disse delikate, små hindbærtærter, som jeg fik ideen til ifm. Karen Volf udfordringen, jeg deltager i (se mere herom på min instagram-profil).  

Opskrift på små hindbærtærter (60 stk)

Ingredienser

30 kammerjunker
70 g mørk chokolade
60 hindbær
(Evt. hindbær- eller sølvstøv fra Mill&Mortar)

Til vanilieflødecreme
3 æggeblommer
75 g sukker
2 spskl maizena
1/2 stang vanilie
2,5 dl mælk
1,5 dl fløde

Fremgangsmåde

Start med at skrabe top-kammerjunkerne (ka-vipperne) en smule i bunden, så de ikke vipper. Smelt chokolade over vandbad og pensel kammerjunkerne med chokoladen og lad dem tørre.

Små hindbærtærter - trin for trin Små hindbærtærter - trin for trin

Imens forberedes vaniliecremen. “Annettes kager” har lavet en fremragende guide til at lave den lækreste vaniliecreme, så det vil jeg ikke bruge tid på her. Når vaniliecremen er færdig skal den sætte sig lidt i køleskabet. Efter 1-2 timer kan du tage den ud og piske den lidt igennem igen, så du undgør klumper. Pisk dernæst fløden og vend den forsigtigt i den færdige vaniliecreme. Kom cremen i sprøjtepose med en alm. rund tyl (jeg bruger 2A fra Wilton).

Anretning

Placér kammerjunkerne på et fad og sæt en god klat vanilieflødecreme på hver. Placér et hindbær på hver og pynt evt. med lidt sølvstøv eller hindbærstøv, som jeg har gjort i dette tilfælde.

Små hindbærtærter - trin for trin

Voila: Delikate, små hindbærtærter i mundrette størrelser – lige til at hapse.

De små tærter kan laves med alverdens frugt og bær, så længe de ikke blive for store i forhold til kammerjunken.

Små hindbærtærter som del af kagetapas

Som beskrevet ovenfor så indgik de små hindbærtærter i weekendens kagetapas, som blev serveret både som dessert den ene dag og til eftermiddagskaffe næste dag. Begge dage blev kagerne anrettet på et råt tapasbræt og stillet midt på bordet, og så var det bare om at holde sig til.

kagetapas Kagetapas Kagetapas

Udover hindbærtærter bestod kagetapasen af rosenkys (kyskager), cupcakes med hindbærfrosting og kandiserede rosenblade. Men man kan jo i princippet fylde præcist de kager og småkager på, som man lige har lyst til, så længe de ikke er for store. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg har forsøgt mig med kagetapas – lige et koncept efter min smag!

Følg bloggen på FACEBOOKINSTAGRAM eller BLOGLOVIN’

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om "Små hindbærtærter (Kagetapas vol. 3)"

    1. Betty Forfatter

      Jeg har bare blandet det hele sammen og kommet det i sprøjtepose, så det var klar til dagen efter. Men jeg vil tro, du sagtens kan komme fløden i dagen efter, så længe du sørger for, at de to masser begge har stuetemperatur, når du blander dem, så de ikke skiller.

      Svar
    1. admin

      Hej Lis. Mange tak – ja det gør sig rigtig godt på et kagebord :)
      Jeg ville ikke samle dem helt dagen før, men du kan sagtens gøre creme klar og pensle kammerjunkerne dagen før, så alt er klar til at samle i et snuptag. Er bage for at de vil blive bløde, hvis de står for længe, men du kan da forsøge dig med det.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>