Sommerdessert med hyldeblomstmarinerende jordbær

Sommerdessert med hyldeblomstmarinerede jordbærJeg forsøger altid så vidt muligt at tage udgangspunkt i sæsonens frugt og grøntsager, når jeg laver mad. Jeg er ikke fanatisk omkring det, men det er der, jeg starter, når jeg skal finde på noget til aftensmad, desserter osv. Og denne dessert er i høj grad en sæsonret – en rigtig sommerdessert med søde og saftige jordbær og parfumerede hyldeblomster. 

Opskriften har jeg fået af min mor, som har lavet den med udgangspunkt i denne trifli-opskrift. Desserten har godt af at stå 2-3 timer inden servering, hvilket er en stor fordel i min verden. Jeg elsker nemlig at “ha’ æ kat å’ æ knær'”*, som min kære mormor siger det på svingende vestjysk.

Opskrift på sommerdessert med hyldeblomstmarinerede jordbær.

Ingredienser

500 g jordbær
2 dl hyldeblomstsaft
2,5 dl piskefløde
2 ,5 dl creme fraiche (jeg bruger cheasy 5%)
1 tsk vanilie
1 spsk sukker
160 g makroner

Fremgangsmåde

Skyl jordbærene og skær dem i skiver. Kom dem i en skål med hyldeblomstsaft og lad det stå og trække min 1/2 time. Imens piskes fløden stiv med sukker og vanilie. Vend forsigtigt creme fraichen i flødeskummet. Knus makroner i et fad, så de dækker hele bunden.

sommerdessert med hyldeblomstmarinerede jordbær

Makroner knuses og fordeles ud i et fad

Fordel derefter jordbærene over makronerne. Jeg gemte noget af saften, idet jeg lavede desserten i god tid og makronerner derfor ville være helt opblødt. Jeg kan nemlig godt lide, hvis der er lidt knas i makronerne, når desserten serveres. Hvis du laver desserten lige inden servering, kan du med fordel komme saften med (ellers kan det bruges til et glas jordbær/hyldeblomstsaft).

sommerdessert med hyldeblomstmarinerede jordbær

Fodel jordbærene over makronerne og dæk derefter med flødecremen.

Afslutningsvis pyntes desserten med tynde skiver jordbær og små hyldeblomster. Stilles på køl et par timer. Tag desserten ud af køleskabet 1/2 time inden servering.

sommerdessert med hyldeblomstmarinerede jordbær

Desserten kan både bruges til eftermiddagskaffen eller serveres sammen med et koldt glas Asti på en varm sommerdag.

Bon appetit!

* Til dem der ikke kender talemåden, betyder det, at man er så klar til at få gæster, at man ligefrem kan nå at sidde med katten på knæene.

Følg bloggen på BLOGLOVIN’ eller INSTAGRAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke om "Sommerdessert med hyldeblomstmarinerende jordbær"

  1. Pingback: Hyldeblomstsaft - en ægte sommerklassiker - ByBetty

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>