Squashkage – krydret og lækker sensommerkage

squashkageDet er højsæson for squash, og jeg kan slet ikke følge med til det tempo, som mine to planter producerer. Selvom jeg bruger squash i aftensmaden flere gange i ugen, er stadig rigelige mængder. Det er med andre ord tid til alternativer = squashkage.

Jeg har ikke de store erfaringer med squashkage, og har derfor ikke en fast opskrift i gemmerne. Så jeg har her eksperimenteret med svigermors opskrift, og det er vist ikke sidste gang, at den skal prøves.

Opskrift på squashkage (mellem størrelse bradepande)

Ingredienser

5 dl reven squash
1 tsk salt
3 æg
2½ dl smagsneutral olie
5 dl sukker
5 dl mel
¼ tsk bagepulver
2 tsk natron
1 tsk salt
2 tsk vanilie
3 tsk kanel

Fremgangsmåde

  1. Riv squashen og kom den i en skål med 1 tsk salt. Lad det stå en halv time og rør gerne i det et par gange. Skyl derefter squashen og vrid vandet ud af det. Kom det i en si og stil til side.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt olie og pisk et par minutter.
  3. Bland de tørre ingredienser i melet og tilsæt det til dejen.
  4. Kom til sidst den revne squash i.
  5. Kom dejen i en form. Jeg har her bagt den i en stor rund form (ca 25cm) samt seks muffinsforme.
  6. Kagen bages ved 200 grader i alm. ovn. Jeg gav formen 1 time og muffins fik ca 18 min.

Opskrift på vaniliefrosting

Ingredienser

150 g smør (rumtempereret -vigtigt!)
200 g smøreost neutral (ikke light)
150 g flormelis
1 tsk vaniliesukker

Fremgangsmåde

  1. Pisk smøret på høj hastighed til det er lyst og luftigt.
  2. Tilsæt smøreost og pisk til det er helt samlet.
  3. Tilsæt vaniliesukker samt sigtet flormelis lidt ad gangen og pisk til frostingen er glat og skinnende.

squashkage

Frostingen kan smøres på med en dejskraber eller sprøjtes på med en sprøjtepose og tyl. Jeg har her pyntet kagen med rose swirls, fordi jeg synes, de er så fine. Til det har jeg brugt en 2D tyl fra Wilton. Til sidst har jeg pyntet med cappucinodrys.

squashkage - bagt som muffins

Her er squashkagen bagt som muffins og pyntet med frosting og tørret blomsterpynt, som man selvfølgelig kan spise.

Har du en god opskrift på squashkage, du vil dele eller andre gode ideer til, hvad man kan bruge squash til, må du meget gerne dele det i en kommentar nedenfor.

God fornøjelse!

Følg bloggen på FACEBOOKINSTAGRAM eller BLOGLOVIN’

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tanker om "Squashkage – krydret og lækker sensommerkage"

  1. Lone Nielsen

    Hej Betty – super lækker kage, du skal være velkommen til at bruge os som forsøgskaniner en anden gang :-)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>