Syltede agurker ala mormor

syltede agurkerKender I det. Man venter og venter på, at den første agurk bliver klar. Og få uger efter kan man slet ikke følge med. Sådan går det i hvert fald altid for mig. Og når jeg ikke længere kan få dem afsat til frokost, i madpakker og som snacks, så er det ved at være tid til at sylte.

Jeg har aldrig rigtig fået en favoritopskrift, når det gælder syltede agurker, så jeg forhørte mig ved to eksperter på området. Min mormor og Tørsleffs syltebog. Så går man aldrig galt i byen.

Opskrift på syltede agurker

Ingredienser

4 agurker
1 l eddike
300 g sukker
2+4 tsk salt
2 tsk flydende atamon
1 citron
1 bdt dild
2 tsk peberkorn

syltede agurker

Fremgangsmåde

  1. Kom eddike, sukker og salt i en gryde og bring det i kog. Tag det af varmen og kom peberkorn, citronsaft, atamon og dild i gryden. Lad det køle ned.
  2. Skær agurkerne i halvtykke skiver ca 6-8 mm. Bred dem ud og drys 3-4 tsk salt udover dem og vend dem.
    syltede agurker
  3. Kom dem i en si og lad dem stå en times tid, så de smider så meget vand som muligt.
    syltede agurker
  4. Vask og skold glas og skyl dem med atamon.
  5. Skyl agurkestykkerne og dup dem let med et viskestykke inden de kommes i glas.
  6. Hæld eddikelagen over og fordel peber og dild.
  7. Luk glasene straks og stil køligt.

syltede agurker

Portionen her gav to store glas og et lille. Jeg ventede et par dage med at smage til dem, så de lige havde nået at få smag af lagen. Og de var helt perfekte. Sure. Søde. Og sprøde. Perfekt til en leverpostejsmad, helstegt kylling eller frikadeller.

syltede agurker

Må i øvrigt lige slå et slag for den lille grønne syltebog fra Tørsleff, som hjalp mig med denne opskrift. Et musthave blandt kogebøgerne, hvis du kan lide at sylte. Ikke mindre en 300 opskrifter til 30 kr. Tørsleff oplyser at den efterhånden er trykt i ikke mindre end 1.8 mill. eksemplarer og er én af de mest solgte bøger nogensinde. Men det er da også en ægte klassiker, hvor man kan finde opskrifter på at sylte alt fra asier til æbler og alt derimellem. Et rigtig godt udgangspunkt for syltningen. Jeg bruger den tit bare som inspiration og basisopskrift, hvor jeg så selv eksperimenterer med andre kombinationer.

God fornøjelse!

Følg bloggen på FACEBOOKINSTAGRAM eller BLOGLOVIN’

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>