Sannes syltede rødløg

syltede rødløgDet er ALT for længe siden, at jeg har lavet en portion syltede rødløg. Og det er virkelig en skam, for de er utroligt nemme at lave og simpelthen geniale at have i køleskabet, da de kan bruges på så mange forskellige måde. Som tilbehør til kødretter eller i en sprød salat med fx babyspinatblade, feta og ristede kerner. De gør sig også rigtig godt på rugbrød med kødpålæg eller som del af et pølsebord. Det var netop til et ost- og pølsebord, som jeg lavede til gode venner fornylig, at jeg fik genopfrisket opskriften.

Opskriften har jeg oprindeligt fået af kokken Sanne, som står bag cateringvirksomheden Sannes mad, og som blandt andet leverer mad til vores frokostordning på min arbejdsplads, hvor jeg nu i fem år har haft fornøjelsen af dagligt at indtage hendes lækre og iderige retter. Sanne leverer også mad til selskaber, og jeg vil varmt anbefale hende, hvis du står og skal holde fest.

Opskrift på syltede rødløg

Ingredienser

2 rødløg
1 dl. god (ikke for sur) hvidvinseddike
2 laurbærblade
5 sorte peberkorn
2 spsk rørsukker
½ tsk havsalt

Fremgangsmåde

Snit løgende i ca 5 mm brede både. Bring de øvrige ingredienserne i kog og tilsæt løgene.
Kog ca 5 min og kom derefter løgene på glas sammen med lagen.

De syltede rødløg kan holder sig 2-3 uger i køleskabet. Sikkert også længere, men så lang tid går der aldrig inden, at der er udsolgt.  

syltede rødløg

De syltede rødløg passer rigtig godt sammen med fx røget mørbrad.

God fornøjelse!

Følg bloggen på FACEBOOKINSTAGRAM eller BLOGLOVIN’

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke om "Sannes syltede rødløg"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>