DIY: Upcycle konservesdåser – en ren win-win-win!

Upcycle konservesdåser til fine potteskjulere

Jeg er blevet bidt af (endnu) en hobby. Planteformering. Men mere om det en anden dag. I dag skal det nemlig først handle om en ide, jeg har fået affødt af de mange babyplanter, som mine pilea planter og husløg forsyner husstanden med. Jeg synes, de små planter er geniale at bruge som en sød lille værtindegave, men jeg har sjældent ledige potteskjulere (i hvert fald som jeg kan afse). Normalt planter jeg dem bare over i en plastikpotte, så modtageren selv kan plante dem om. Jeg kan nu godt lide at gøre lidt mere ud af det en gang i mellem og derfor opstod ideen til at forvandle tomme konservesdåser til søde planteskjulere. På den måde kan jeg glæde en sød værtinde og genbruge dåserne samtidig med, at de pynter i min stue indtil, at de er helt klar til at flytte hjemmefra. Det er vel egentligt en win-win-win!

Upcycle konservesdåser – tre simple trin

1. Pil etiketten af dine tomme dåser og vask dem. Har de skarpe kanter, kan de nemt trykkes flad med en tang.

2. Kom lidt lecasten i bunden og plant så den lille plantebaby i dåsen og vand den.

Upcycle konservesdåser til fine potteskjulere Upcycle konservesdåser til fine potteskjulere

3. Dekorer nu dåsen alt efter smag og behag – hos både dig og modtageren.

Jeg har nedenfor lavet et par forslag til forskellige dekoration, men mulighederne er mange flere. Prøv for eksempel også masking tape, glansbilleder, garn, maling, spraymaling etc.

Upcycle konservesdåser til fine potteskjulere Upcycle konservesdåser til fine potteskjulereDåserne kan sagtens bruges bare som de er eller måske med et enkelt bånd omkring. 

Upcycle konservesdåser til fine potteskjulere Upcycle konservesdåser til fine potteskjulereDåserne er også nemme at beklæde med papir på grund af deres jævne form. Du måler simpelthen bare højden fra top til bund lige nedenfor den lille kant, som der er på dåsen. Lim først papiret fast på dåsen med en limpistol, før papiret rundt om dåsen og placér en stribe lim på indersiden af papiret og pres det mod dåsen, så limen kommer helt ud til kanten.

Når dåserne er beklædt med papir, skal du selvfølgelig være varsom, når du vander dem, så papiret ikke bliver vådt. Men potten er ikke tænkt som et evigt bosted for planterne. Nærmere som en slags ungdomsbolig inden de er store nok til at flytte i egen krukke.

Upcycle konservesdåser til fine potteskjulere

Dåserne passer også fint ind i mit lille stilleben med hybenkranse.

Upcycling er blevet et sandt buzz-word i disse år, og der er næsten ingen grænser for, hvordan man kan genbruge møbler, emballage, tøj osv. og give det nyt liv. Prøv eksempelvis at søge på upcycle på pinterest – det bugner med sjove ideer. Hvis bare der var flere timer i døgnet…

God arbejdslyst! 

Følg bloggen på BLOGLOVIN’ eller INSTAGRAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>